De Koffie & Theeliefhebber

De lekkerste koffie & thee koop je bij ons

Drank

Clarahof 32
3020 Veltem-Beisem
België

0499 81 12 56

info@dekoffieliefhebber.be

Bezoek website

Cumulatie mogelijk

Meer info over De Koffie & Theeliefhebber

Koffiebrander - Origine Koffies - artisanaal geroosterd - ITMA gecertifieerd theemeester
Thee van topkwaliteit - workshops - Verhuur/verkoop koffiemachine

Boontje voor koffie..........
Stijn van Schoonlandt, oprichter van de Koffieliefhebber, heeft reeds sinds lang een boontje voor koffie.

Reeds jaren drink ik espresso van vers gemalen bonen. Steeds zocht ik naar lekkere koffies, maar de zoektocht naar echte speciality koffie die je via het internet kan bestellen blijft beperkt in België. Vaak kwamen mijn koffies van branders in het buitenland. Dit bracht mij op het idee om zelf mijn zaak op te richten.

Vanuit zijn passie besliste hij in 2014 om er volledig voor te gaan. Na uitgebreide opleidingen in het vak (koffiebranden, Barista,…) , richtte hij begin 2015 de Koffieliefhebber op. Sindsdien brandt hij uiterst exclusieve single-origine koffiebonen op ambachtelijke wijze. Deze zijn zeer selectief uitgezocht op smaak en kwaliteit en afkomstig van de beste plantages.

Interesse voor thee volgde ….
Maar wie koffie zegt, zegt ook thee. Eind 2015 ging Stijn opnieuw in de leer, ditmaal om Theesommelier te worden. Sinds november 2016 is hij de trotse bezitter van een ITMA Theesommelier & Master Teablender certificaat, wat hem toelaat ook zelf eigen theeën te blenden en kwaliteitsvolle theeën te onderscheiden van andere. Zijn tweede nieuwe passie werd geboren… en zo ontstond ook de ‘Theeliefhebber‘.

Zijn Teamasters Chas Kroll, Melissa Salazar, en Catrin Ruding waren bovendien zo vol lof over zijn eindwerk en blends, dat hij de rol van regionaal Directeur ITMA voor Europa toegewezen kreeg. Sinds 2017 verzorgt Stijn binnen Europa dan ook de ITMA Theesommelier opleidingen en opleidingen rond Theeblenden.

In 2018 ging Stijn terug in de leer, ditmaal voor de titel van ITMA gecertificeerd Theemeester, die hij begin november 2018 behaald heeft. Tot op heden is hij de enige Belg die deze titel van Tea Master draagt! Iets om fier over te zijn …

Bovendien heeft hij zijn passie ook doorgeven aan zijn vrouw Leen, die sinds oktober 2016 nu mee actief is in de zaak.

Naast de verkoop van specialty koffies en thee, hebben Stijn en Leen zich ook tot doel gesteld hun passie te delen met anderen. Hiertoe organiseren ze op regelmatige basis workshops, lezingen, proeverijen, … zowel voor particulieren als voor bedrijven. De ultieme ‘koffie/thee’ beleving staat er steeds centraal.

Waar kan je De Koffie & Theeliefhebber vinden?